Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Омелян підписав меморандум про створення мережі Hyperloop в Україні

Міністерство інфраструктури та компанія Hyperloop домовилися про співпрацю у галузі розробки підземної вакуумної транспортної системи, - Еспресо.

14 червня пройшла публічна дискусія "Гіперлуп в Україні" за участю головного виконавчого директора Нyperloop Transportation Technologies Дірка Алборна та очільник Міністерства інфраструктури України Володимира Омеляна. У результаті розмови міністр та голова компанії підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво.

"Дуже важливо, що є такі прогресивні міністри, які розуміють, що розвиток країни не відбувається сам по собі, а його потрібно підштовхувати. Україна разом із низкою інших країн, які хочуть долучитися до тестування Нyperloop, вже в світовому тренді. Але ми разом маємо здійснити цю реальність", - заявив Алборн.

За інформацією, метою підписаного меморандуму є будівництво в Україні мережі Hyperloop за маршрутом "Львів-Київ-Одеса". Така система дасть можливість українцям за 40 хвилин подолати відстань між містами на швидкості 1200 км/год.

За розрахунками компанії Hyperloop, одна комерційна лінія HypeUA зможе на добу перевозити до 164 тисяч пасажирів з інтервалом руху капсули кожні 40 секунд.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ