Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Онлайн-курс Гарвардського університету "CS50 Основи програмування"

Prometheus відкриває реєстрацію на радикально оновлений онлайн-курс Гарвардського університету "CS50 Основи програмування".

Prometheus відкриває реєстрацію на радикально оновлену версію перекладеного українською мовою безкоштовного онлайн-курсу Гарвардського університету «CS50 Основи програмування». Курс «CS50:Основи програмування» Гарвардського університету вважається найкращим курсом з основ програмування у світі. У 2015 році Єльський університет відмовився від власного вступного курсу програмування для першокурсників на користь використання «CS50». З 2016 року понад 110 тисяч українців долучились до вивчення цього курсу на платформі «Prometheus», що зробило його найпопулярнішим онлайн-курсом в Україні.

Команда Prometheus радіє можливості запустити оновлений курс «CS50» першими в Європі. Над курсом працювали найкращі перекладачі України, аби кожен українець зміг пройти курс рідною мовою, а сам переклад став можливим завдяки підтримці Фонду BrainBasket. Курс «CS50: Основи програмування» професора Девіда Малана був перезаписаний у Гарварді восени 2018 року. Відбулось значне переосмислення курсу та оновлення програми, наприклад, з’явились лекції з мови програмування Python. Наразі курс пропонує найактуальнішу інформацію щодо основ програмування.

Як і раніше, курс «CS50: Основи програмування» складається з відеолекцій викладачів Гарварду та інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання. Також для зручності комунікації є форум, на якому студенти мають можливість поставити запитання викладачам-консультантам та обмінюватися думками один з одним.

Значний відсоток студентів, які прослухали курс українською мовою 2016 використали його, як старт для початку роботи в IT-галузі. Доступність курсу надає можливість навчитися програмувати та отримати нову затребувану професію. У змішаному форматі курс використовують у провідних університетах України - Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національному університеті «Львівська політехніка», Львівському національному університеті імені Івана Франка та інших.

Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ.

Зареєструватись на курс можна на сторінці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ