Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН частково профінансує харчування у 1600 українських школах

ВПП ООН профінансує 50% вартості шкільного харчування для 18 тисяч дітей

За спільною ініціативою Міністерства освіти і науки України і Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН) у новому навчальному році буде профінансовано 30% вартості харчування для понад 160 тисяч молодших школярів України у 16 регіонах в межах підтримки реформи шкільного харчування. 

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"МОН і ВПП ООН підписали договір про партнерство, який обумовлює реалізацію Програми шкільного харчування у 2024/2025 навчальному році. У межах підтримки програми ВПП перерахує 30% вартості харчування для понад 160 тисяч учнів 1–4 класів у 16 регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Участь у програмі беруть Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Вінницька, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Закарпатська, Черкаська, Чернігівська, Дніпропетровська, Полтавська, Запорізька та Харківська області.

Також ВПП профінансує 50% вартості шкільного харчування для 18 тисяч дітей, які навчаються у підземних школах Запоріжжя та Харкова. Відповідні угоди з містами будуть підписані вже невдовзі.

Всесвітня продовольча програма ООН фінансує 30% щоденного харчування для українських школярів 1–4 класів від 2022 року. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала відшкодування якості шкільного харчування для 12 тисяч дітей у 58 школах Київської області. Минулого навчального року такими обідами були забезпечені понад 102 тисячі дітей із 13 областей.

Реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році. Започаткована вона з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської. На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли з 1 січня 2022 року. Цього року уряд запровадив єдиний механізм централізованого залучення допомоги на харчування в школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ