Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ООН: понад 670 млн людей страждають ожирінням

На сьогодні понад 2 млрд людей мають надлишкову вагу. Третина з них - понад 670 млн - страждають ожирінням. Про це повідомляє прес-служба Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), передає УНН.

Згідно з прогнозами, кількість людей, які страждають ожирінням, скоро обжене кількість тих, хто страждає від голоду, яка в 2017 році становила 821 млн осіб. Причина невтішного прогнозу - нездатність продовольчих систем забезпечувати здорове харчування, вважає генеральний директор ФАО Жозе Граціану да Сілва.

"Сучасні системи харчування не можуть забезпечити людей здоровою їжею і поживними речовинами, необхідними для здорового життя. Вони не орієнтовані на виробництво саме здорової їжі, а просто продовольства. У результаті люди все більше і більше споживають нездорову їжу", - підкреслив він.

В організації зазначають, що надмірна вага і ожиріння підвищують ризик розвитку хронічних захворювань, таких як діабет, гіпертонія, хвороби серця і деякі форми раку.

На сьогодні вісім з 20 країн з найбільш швидко зростаючим рівнем ожиріння серед дорослих перебувають в Африці. З 38 мільйонів дітей з надмірною вагою до п'яти років майже половина проживає в Азії.

"У всьому світі ця проблема пов'язана з втратою продуктивності і непомірними витратами на охорону здоров'я, які оцінюються в 2 трлн дол. щорічно (що еквівалентно впливу куріння або наслідкам збройних конфліктів)" - відзначають в організації.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ