Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Опора” та Спілка захисту прав громадян вимагають притягнути до відповідальності тих, хто розробляв проект рішення виконкому про підняття тарифів на тепло

Громадська мережа „Опора” та Львівська міська спілка захисту прав громадян вимагають притягнути до кримінальної відповідальності чиновників міськради, які розробляли проект рішення виконкому про підняття тарифів на теплову енергію та гарячу воду. Про це сьогодні, 12 вересня, заявив під час прес-конференції Тарас Гаталяк.
Зокрема, за його словами йдеться про начальника управління інженерного господарства Івана Онисковця та його заступника Івана Квика. „Існує три методи державного регулювання тарифів, зокрема покриття витрат, пов’язаних з підняттям тарифів, може здійснюватись виключно за рахунок споживачів, витрати можуть розподілятись між споживачами, а також за рахунок міського бюджету, а також виключно за рахунок бюджету без збільшення тарифів. Міська рада на громадських слуханнях щодо підняття тарифів мала винести три проекти рішень, й учасники громадських слухань мали вибрати той проект рішення, який вони вважали за потрібне. Натомість чиновники розробили один проект, за яким підняття тарифів компенсується виключно за рахунок споживачів. Тобто міська рада фактично нам нав’язала свою думку і позбавила вибору”, — говорить Тарас Гаталяк.
Як додав голова Львівської міської спілки захисту прав громадян Сергій Компанієць, „Опора” та Спілка захисту прав громадян подала своє обґрунтування щодо неправомірних дій міських чиновників і добилася проведення повторних громадських слухань щодо підняття тарифів, які відбудуться орієнтовно 26 вересня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ