Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ʺОпораʺ виявила незаконне рішення луцької влади щодо агітації

На офіційних сайтах місцевих рад на Волині представники ʺОпориʺ виявили ряд рішень щодо відведення та обладнання місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

Однак частина таких рішень була прийнята з порушенням норм Виборчого кодексу України, йдеться у повідомленні Громадянської мережі ʺОпораʺ.

4 вересня на офіційному сайті Луцької міської ради з’явилось розпорядження міського голови №245 ʺПро відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітаціїʺ, підписане секретарем ради, тимчасово в.о. міського голови Григорієм Пустовітом.

ʺВідвести на території міста Луцька місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації на критих зупинках громадського транспорту, що знаходяться на балансі та обслуговуванні департаменту житлово-комунального господарства міської ради згідно з додаткомʺ, - зазначено у пункті 1 Розпорядження.

До розпорядження долучено додаток №1 з переліком критих зупинок громадського транспорту, які відведені для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Таке рішення суперечить частині 17 статті 57 Виборчого кодексу України, де йдеться про те, що розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, на зупинках громадського транспорту, на проїзних разових, місячних чи інших квитках забороняється.

У розпорядженні Луцького міського голови також зазначено, що департамент муніципальної варти спільно з департаментом житлово-комунального господарства протягом вересня, жовтня 2020 року має проводити двічі на тиждень рейди з метою перевірки та знищення матеріалів передвиборної агітації, розміщених у не визначених для цього місцях (на стовпах, опорах, парапетах тощо). Контроль за виконанням розпорядження покладено на першого заступника міського голови Григорія Недопада та заступника міського голови, керуючого справами виконкому Юрія Вербича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ