Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оприлюднення закону про Кабмін є алогічним і абсурдним – Ярослав Кендзьор

„Сьогоднішнє оприлюднення закону про Кабінет Міністрів є алогічним і абсурдним, оскільки сам голова Верховної Ради Олександр Мороз, прем‘єр-міністр Віктор Янукович публічно визнають, що у цьому законі є не одне порушення Конституції, тобто в ньому є положення, які відверто конфліктують і не співпадають із положеннями української Конституції”, – про це у коментарі „Гал-info” повідомив народний депутат Ярослав Кендзьор.
 „Мороз і Янукович, по суті, визнають закон про Кабмін антиконституційним, однак самі санкціонують оприлюднення цього закону. Чому вони так роблять? А тому що антикризова коаліція, породжений нею уряд на чолі з Януковичем, – це команда, яка завжди у своїй діяльності звикла керуватися принципами не закону, не Конституції, а „понятіями”, так, як їм вигідно, як їм зручно – оце для них є найголовніший закон, їхня власна „конституція”, – зазначив народний депутат.
„Сьогоднішнє оприлюднення закону про Кабмін потягне за собою ескалацію, протистояння між парламентом і урядом, з одного боку, і Президентом та його Секретаріатом – з другого боку. Ситуація набере надзвичайно широких масштабів, оскільки і Президент, і Секретаріат, і ті державні структури, які підпорядковані Президенту, розуміючи, що це антиконституційний закон, не будуть його дотримуватись. Вони не включаться в процес порушення Конституції, а відтак в Україні буде ще більше загроза хаосу і загроза політичного протистояння, яке добра Україні не принесе”, – додав Ярослав Кендзьор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ