Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оприлюднили остаточний перелік затверджених карантинних обмежень у Львові

У Львові оприлюднили рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій щодо обмежень, які запроваджуються в місті на період перебування у "червоній" зоні.
Фото - Олена Ляхович

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

"Якщо коротко, то всім треба бути вакцинованими двома дозами.

Ми проаналізували світовий досвід, а також ситуацію у наших лікарнях. Невакциновані хворіють важче!", - йдеться у повідомленні.

Отож починаючи з 30 жовтня:

  • Заклади, які продають товари першої необхідності, працюють лише за умови, що усі працівники вакциновані. 
  • Усі масові заходи заборонено!
  • Заклади культури призупиняють роботу.
  • Громадський транспорт може перевозити не більше 50% пасажирів від загальної пасажиромісткості.
  • Вакцинація для водіїв та контролерів обов’язкова. Усі пільговики, окрім учасників бойових дій, можуть безкоштовно користуватись транспортом з 11:00 до 16:00;
  • Торгові центри та ринки. Доступ до непродовольчих магазинів та товарів дозволений лише для вакцинованих відвідувачів. Продукти першої необхідності можна придбати у масці та дотримуючись дистанції. 
  • Заклади та підприємства, які надають сервісні послуги, можуть працювати лише за умови повної вакцинації працівників та заповненості приміщень не більше ніж на 50%. (продаж техніки тощо). 
  • Заклади громадського харчування працюють лише за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів. Не більше 4 людей за столиком та до 50% заповненості приміщень.
  • Заклади спорту. Дозволено лише індивідуальні заняття за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.
  • Доступ до закладів, де здійснюється продаж товарів першої необхідності – не більше ніж 50% заповненості торговельної площі.

"Що таке товари першої необхідності? Харчові продукти, медичні препарати, пальне тощо – це все те, що потрібно людині для життя", - додали у мерії.

Моніторингові групи разом з поліцією активно перевірятимуть дотримання усіх правил. Порушники будуть закриті. Усі мають жити і працювати на рівних умовах.

Водночас мер Львова Андрій Садовий розповів про роботу громадського транспорту в "червоній" зоні.

«Громадський транспорт буде працювати. Однак, завантаженість має бути 50%, що передбачено у реєстраційних документах транспортного засобу. Має бути забезпечене дотримання маскового режиму, а пільговики зможуть їздити безкоштовно лише з 11.00 год і до 16.00 год, за винятком учасників бойових дій. Нам важливо забезпечити доїзд людей на роботу», - зазначив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ