Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оприлюднили результати медичного обстеження Саакашвілі

Апарат Народного захисника Грузії опублікував висновок, складений групою лікарів після обстеження колишнього президента Грузії українського громадянина Міхеіла Саакашвілі.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Ехо Кавказа

"(У пацієнта спостерігається – ред.) загальна слабкість, втрата рівноваги, відчуття оніміння кінцівок, занепад сил, втрата концентрації, погіршення пам'яті... Симптоматичне лікування триває", - сказано в документі.

У документі також зазначається, що Саакашвілі переважно лежить через постійну слабкість, на запитання відповідає неохоче, а його вага - 70 кілограмів.

Фахівці також відзначили, що спостерігається «певна позитивна динаміка», проте в експрезидента наявна атрофія м'язів, нейропатія, погіршення когнітивних функцій.

«Хворий потребує ретельного медичного спостереження», - йдеться у висновку.

Як пише видання, 19 жовтня Саакашвілі відвідали невролог Тенгіз Цуладзе, кардіолог Георгій Качарава та ендокринолог Ніно Заврашвілі. Пізніше, в онлайн-дискусії, яка відбулася після візиту, також узяли участь кардіолог Георгій Папіашвілі, анестезіолог-реаніматолог Георгій Гріголія, терапевт Грігол Хурцидзе та гематолог, клінічний онколог, терапевт і фахівець із паліативної медицини Аїда Гозалова, повідомляють в апараті Народного захисника.

Міхеїла Саакашвілі було засуджено в Грузії до шести років позбавлення волі, зараз він перебуває під вартою в приватній клініці в Тбілісі, де проходить лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ