Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Остраху щодо воєнного стану в бізнесі не існує, - Роман Матис

На сьогодні питання загрози бізнесу через воєнний стан вже не викликає такого інтересу як тиждень тому. Підприємці зрозуміли, що обмеження навряд чи їх стосуватимуться. Таку думку висловив у коментарі Гал-інфо керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис.
Керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис.

"Минулого тижня я отримував шквал дзвінків від компаній, які просили поради: як поводитись та вести бізнес в режимі воєнного стану. Фактично вже після голосування, зустрічі та розмов з представниками бізнесу, всі зрозуміли, що тільки коли Росія знову спробує атакувати Україну, будуть вступати якісь обмеження. І то лише на територіях, які зазначені в указі про воєнний стан. На сьогодні остраху від компаній щодо воєнного стану не існує", - зазначив чиновник. 

На його думку всі розуміють, що воєнний стан введено на територіях 10 областей з огляду на те, що вони межують з Росією або зі зонами замороженого конфлікту, а Україна просто укріплює свої позиції в тих локаціях на випадок спроби повторно атакувати.

Роман Матис вважає, що бізнес не боїться війни: "Особливо той бізнес, який працює в Україні давно. Бізнесмени за ці роки побачили реальну ситуацію, зрозуміли, що відбувається, масштаб та зону конфлікту, і, відповідно, вони вже не так болісно чи з острахом реагують на ситуацію в країні". 

Також він висловився про іноземний бізнес, який хотів би працювати в Україні.

"Залежить від того, хто наскільки стикнувся з питанням війни та воєнного стану. Звісно, якась абсолютно нова компанія, яка Україну бачила тільки на карті і не має жодного поняття про ситуацію в державі з власного досвіду, то в неї буде багато питань. Але серед іноземних бізнесів, які діють в Україні, ситуація у сенсі розуміння поняття воєнного стану стабілізувалася". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ