Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Освітян Львівщини привітали з професійним святом

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/5
День працівника освіти в Україні щорічно відзначають у першу неділю жовтня. Цього року свято припадає на 3 жовтня. Сьогодні, напередодні свята, освітян Львівщини з професійним святом привітали заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко та директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, депутати Львівської облради та Львівська організація профспілки вчителів.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Вчителям, викладачам, керівникам гуртків вручили грамоти, подяки, грошові нагороди та путівки на відпочинок.

«Вчитель завжди був пошанований, на нього рівнялись. Вчитель знає відповіді на всі запитання, яких не знає пересічний українець. Нам є ще, над чим працювати - і в матеріальному забезпеченні, і в підвищенні зарплат, обладнанні для класів, інноваційних підходах.

Команда Президента на Львівщині вже багато зробила для освіти за ці два роки, але ще є, над чим працювати. Цього року область отримала 300 млн грн субвенції. Ми їх ефективно використаємо разом із територіальними громадами! Ще 106 млн буде спрямовано на нову українську школу. Ми працюємо з головами територіальних громад, щоб дошкілля і позашкілля теж активно розвивались.

На жаль, ковід вносить свої корективи. Ми навчились з ним жити, і ввели запровадили дистанційну освіту. Проте я не поділяю такого методу навчання! Навчання має проводитися онлайн! Тому закликаємо вас вакцинуватися, щоб подбати про своє здоров'я і якість освітнього процесу!»,  - зазначив Іван Собко.

Зокрема:

  • премії у розмірі 12 тис. грн та грамоти департаменту освіти і науки Львівської ОДА  отримали 4 призери конкурсів всеукраїнського рівня;
  • премії у розмірі 8 тис. грн та грамоти департаменту освіти і науки Львівської ОДА отримали: лауреати конкурсів всеукраїнського рівня, переможці обласних конкурсів (близько 20 осіб);
  • премії від 9 до 12 тис. грн та подяки Львівської та Львівської облради отримали 15 працівників освіти – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі та з нагоди Дня працівника освіти тощо.

Загалом на преміювання освітян з обласного бюджету виділили 500 тис. грн.

Окрім того, від Львівської організації профспілки працівників освіти, педагоги отримали путівки на відпочинок у Трускавці.

Як зазначив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, освіта – це та галузь, яка справді будує державу.

«Згадайте кожен своїх вчителів. Мабуть, у кожного з вас був свій гарний приклад, завдяки якому ми стали вчителями. Усім нам бажаю натхнення, мрій і здоров'я. Освіта - це кожен з нас. якою є освіта зараз, такою буде країна через 20-30 років», - сказав  Олег Паска.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ