Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Освітяни підтверджують намір пікету

Представники столичної профспілки працівників освіти і науки підтвердили намір провести акцію протесту проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги. Учасники акції також вимагатимуть підвищення заробітних плат та збереження академічних стипендій студентам. Про це повідомили у прес-службі Профспілки працівників освіти і науки.

За словами голови Київської організації Профспілки працівників освіти і науки Олександра Яцуня, відповідне рішення було ухвалено Президією Ради столичної профспілки.

Акція протесту відбудеться у вівторок, 1 листопада біля будівлі Кабінету Міністрів, після чого учасники мають намір рушити до Верховної Ради.

На думку учасників прес-конференції, підвищенню тарифів має передувати зростання реальних доходів громадян. Також має відбутись демонополізація ринку житлово-комунальних послуг та проведення комплексу заходів з енергозбереження.

У профспілці наголошують, що в умовах постійно зростаючих цін на товари та послуги, тарифів, інфляції та рівня безробіття працююча людина не має реальної можливості обирати більш якісні послуги за оптимальними цінами. А для студентів стоїть питання вижити на стипендію, доступ до якої планують обмежити проектами деяких законів.

За інформацією учасників прес-конференції, підтримку щодо участі в пікетуванні Кабінету Міністрів оголосили освітяни з інших областей.

Як відомо, проведення акції протесту біля стін Кабміну було анонсоване столичною профспілкою працівників освіти і науки 24 жовтня.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ