Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Отець Ігор Яців не проти законопроекту щодо збереження таємниці сповіді

Прес-секретар глави УГКЦ о. Ігор Яців не проти законопроекту, який зареєстрували у Верховної Ради України 12 січня 2007 року щодо збереження таємниці сповіді. Про це він заявив у коментарі «Гал-info».
«Якщо такої законодавчої норми ще немає, то її потрібно внести, і я не бачу тут нічого поганого. Священик не повинен розголошувати те, що було сказано під час сповіді. Це справа його і людини, що сповідається», — розповів о. Ігор Яців. Він також додав, що не вважає це втручанням держави у справи церкви.
Згаданий законопроект пропонує внести в пункт 1 частини першої статті 69 Кримінально-процесуального кодексу України зміни, що передбачають усунення можливості розголошення священнослужителем таємниці сповіді та встановлення вимоги наявності письмової форми дозволу особи, що довірила нотаріусу, лікарю, психологу відомості при здійсненні ними професійної діяльності, на їх розголошення в процесі допиту.
У пояснювальній записці сказано, що законопроект розроблено з метою посилення гарантій захисту прав і законних інтересів людини і громадянина та усунення недоліків правового регулювання, що існують у сфері відносин щодо осіб, які не підлягають допиту як свідки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ