Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Оцінені шанси клубу НХЛ, який вибрав на драфті хокеїста зі Львова

Американська хокейна команда «Вегас Голден Найтс», яка вибрала на драфті уродженця Львова Артура Чолача, у наступному сезоні буде одним із головних претендентів на завоювання головного трофея НХЛ – Кубку Стенлі.

Скаути «Вегаса» оцінили талант 18-річного львів’янина Артура Чолача, обравши його на драфті-2021 під загальним 190-м номером. Хокеїст став першим українцем, якого задрафтували в клуб НХЛ з 2007-го року, тому можна не сумніватися – тепер у «Вегаса» додасться фанатів в країні, яку представлятиме спортсмен.

18-річний хокеїст зі Львова Артур Чолач гратиме у національній хокейній лізі

Навряд чи Чолач одразу отримає шанс проявити себе в основній команді «Золотих лицарів», але у самого колективу будуть дуже високі шанси на те, аби перемогти в Кубку Стенлі. Принаймні про це свідчать котирування на майбутнього тріумфатора найбільш популярної ліги в світі, які пропонує своїм гравцям букмекерська контора 1хСтавка, в лінії якої завжди можна відшукати широкий вибір об’єктив для парі на хокей. На думку аналітиків, «Вегас» є третім за шансами фаворитом сезону з вірогідністю перемоги у 13.8%. Трохи вищі шанси на успіх у чемпіона останніх двох сезонів – «Тампи Бей Лайтнінг» (14.2%), а головним претендентом на трофей вважається «Колорадо Евеланш» (17.2%).

Відзначимо, що «Вегас» – молодий клуб, який розпочав свої виступи у НХЛ лише 2017-го року. Проте в кожному з сезонів, які «Голден Найтс» провели в кращій лізі світу, колектив виходив до плей-офф, та як свідчить огляд легальних БК, завжди вважався міцним претендентом на найвищі нагороди. Зокрема, вже у дебютному сезоні команда вийшла до фіналу Кубку Стенлі, в якому поступилася Вашингтону».

Що стосується українського новачка цього клубу, то Артур Чолач є вихованцем львівського хокею і перші кроки на професійному рівні робив у складі «Галицьких левів». Також юний захисник має досвід гри за юнацьку команду з США – «Нью-Джерсі Тайтенс», та два клуби Української хокейної ліги – «Білий Барс» з Білої Церкви та київський «Сокіл». В активі Чолача є матчі за юнацьку збірну України U-20 та національну команду країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ