Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Панькевич подякував головам райрад, які були біля Бандери

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич подякував головам райрад за участь у виїздній сесії облради, яка відбулася минулого тижня. На цій сесії Львівська облрада прийняла рішення від 13 січня 2011 року № 47 «Про Героя України Степана Бандеру». Це рішення підтримали усі голови районних рад Львівщини. Про це він сказав сьогодні, 20 січня, на загальних зборах Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

«Ухвалене рішення - це крок до захисту наших національних прав», - повідомив Олег Панькевич.

Тепер головне завдання, на словами Олега Панькевича, - це завершення пам’ятного комплексу Степана Бандери: «В зв’язку із політикою, яку сьогодні проводить влада, завершення пам’ятного комплексу – це є наша справа. Наразі триває ознайомлення із тим, скільки конкретно коштів потрібно для завершення. Сьогодні ще нема проекту на барельєф. Ми проведемо відповідну експертизу та звертатимемось до громадськості за допомогою».

Він також наголосив, що Львівщина повинна створити своєрідний календар пам’яті. Це буде мати характер обласної програми, яка передбачатиме збирання інформації про всі ключові для українців та львів’ян події, «щоб на належному рівні можна було вшановувати Героїв та відзначати пам’ятні для українців дати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ