Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа: кожна війна у світі – це поразка, це знищення людського братерства

Наприкінці недільної зустрічі з прочанами Папа Франциск знову скерував думку до подій, що відбуваються в Святій Землі, не забуваючи і про «стражденну Україну».

Він також нагадав про день молитви, посту та покути за мир у світі, що відзначатиметься наступної п’ятниці. Про це повідомило Радіо Ватикану.

«Дорогі браття й сестри, мої думки знову повертаються до того, що відбувається в Ізраїлі та Палестині. Я дуже стурбований, засмучений, молюся і перебуваю поруч з усіма, хто страждає, заручниками, пораненими, жертвами та їхніми сім'ями», – сказав Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 22 жовтня 2023 року, вказавчи на важку гуманітарну ситуацію в Газі і висловивши біль з приводу обстрілу цими днями англіканської лікарні та православної парафії. У цьому контексті він повторив заклик уможливити доставку гуманітарної допомоги та звільнити заручників.

«Війна, кожна війна у світі – я також маю на думці стражденну Україну – це поразка. Війна – це завжди поразка, це знищення людського братерства. Браття, зупиніться! Зупиніться!» – закликав Святіший Отець, нагадавши про те, що на наступну п’ятницю, 27 жовтня, він проголосив день посту, молитви та покути. «Ввечері того дня, о 18:00 в базиліці Святого Петра, ми проведемо молитовну годину, випрошуючи миру в світі», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ