Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Римський здійснив урочистий Акт посвячення України в Непорочному Серцю Марії

Папа Франциск І, єпископ Риму та лідер Римо-Католицької Церкви, здійснив урочистий Акт посвячення України в Непорочному Серцю Марії

Приймаючи численні прохання, Франциск І, Папа Римський, особливим чином довірив Богородиці народи, які перебувають у стані війни, почасти Україну: "Як сказав учора наприкінці молитви «Ангел Господній», 25 березня в урочистість Благовіщення, я маю намір здійснити урочистий Акт присвячення людства, особливо Росії та України, Непорочному Серцю Марії".

Це має бути жестом Вселенської Церкви, яка в цю трагічну хвилину підносить до Бога, за посередництвом своєї і нашої Матері, крик болю тих, хто страждає і благає припинити насильство та довіряє майбутнє людства Цариці миру.

"Жорстока і безглузда війна в Україні, яка загрожує світові, викликає у кожного страх, жах і відчуття безпорадності", - сказав Папа Франциск під час покаяння у п'ятницю у Ватикані. Святіший Отець молився, щоб людство повернулося на шляхи братерства, діалогу та миру.

Він наголосив, що в ці дні новини та образи смерті все ще доходять до наших домівок, а бомби руйнують домівки багатьох наших беззахисних братів і сестер в Україні.

Під час покаянного служіння у Ватикані Святіший Отець говорив про відчуття безпорадності. Папа присвятив український та російський народ у Непорочне Серце Марії.

"У нас є відчуття безсилля і недостатності. Нам потрібно сказати: не бійтеся, але людського заспокоєння недостатньо, нам потрібна присутність Бога, впевненість у Божому прощенні, єдиному, хто знімає зло, пом’якшує образу, відновлює мир у серці", - додав Франциск.

Тоді Папа зауважив:

"У єдності з єпископами та вірними всього світу я хотів би урочисто принести до Непорочного Серця Марії все те, що ми переживаємо, відновити освячення Її Церкви та всього людства та освятити Її в особливій шляху українського та російського народу, який шанує її синівською ніжністю, як твою матір".

"Це жест повної довіри дітей, які в муках цієї жорстокої та безглуздої війни, що загрожує світу, звертаються до своєї Матері, вносячи страх і біль у її серце, довіряючись їй", – зазначив Франциск. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ