Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Парад антипрезидентських заяв продовжується: Тернопільська міська рада не боїться політичних репресій

5 січня на черговій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання з ініціативи фракції ВО «Свобода» депутатський корпус прийняв звернення до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України та Генеральної прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні. Повідомила прес-служба «Свободи».

Подаємо текст звернення:

«Ми, депутати Тернопільської міської ради, глибоко стурбовані останніми подіями в Україні, які набувають ознак переслідувань та політичних репресій проти представників опозиції.

Спроби показового притягнення до кримінальної відповідальності колишніх урядовців, затримання, допити та обшуки чільних представників колишньої влади нагадують сумнозвісні сталінські репресії 1933-1937 рр. Такі дії влади свідчать про її безсилля і спробу відволікти увагу українців від складної соціальної-економічної ситуації та системних прорахунків у проведенні так званих «реформ», результатом яких є поки що зниження рівня життя різних верств населення.

При цьому формується громадська думка про те, що ведеться боротьба з корупцією.

Водночас, на нашу думку, подібні дії не мають нічого спільного з боротьбою проти цього огидного явища. Одні клани, які отримали доступ до необмеженої влади, вибірково цькують інших, які її втратили. Все це нагадує зведенням особистих рахунків та намаганням здійснити перерозподіли впливу на суспільно-політичне життя держави.

Сумна статистика свідчить, що згідно з рейтингами впливових міжнародних організацій Україна за розвитком корупції входить до сорока найкорумпованіших держав світу. Яскравим прикладом застосування подвійних стандартів влади є скасування 21 грудня 2010 року 263 народними депутатами України антикорупційних законів.

Підміняючи боротьбу з корупцією арештами політичних опонентів, чинна влада тим самим провокує недовіру громадян до самого інституту держави та протиставляє себе українському народу.

Тому ми, депутати Тернопільської міської ради, вимагаємо від Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України та Генеральної прокуратури України негайного припинення політичних репресій, вжиття дієвих заходів щодо забезпечення конституційних прав громадян України».

Нагадаємо, що учора, 4 січня, Тернопільській обласній раді, де "Свобода" має свого голову і майже більшість депутатів, не вдалося ухвалити порядок денний, де містилась аналогічна заява. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ