Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Нідерландів залишив чинною Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Парламент Нідерландів відхилив ініційовану Соціалістичною партією (СП) пропозицію щодо скасування ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, - Лівий берег.

Ініціатива не змогла набрати більшості, незважаючи на те, що на прохання Соціалістичної партії голосування проходило не за партійним принципом як зазвичай, а поіменно - помічник спікера парламенту назвав кожного депутата на прізвище, а той повинен був висловитися "за" або "проти".

Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним із головних ініціаторів пропозиції, зазначив, що "вкрай розчарований результатом голосування". "Волевиявлення народу відійшло на другий план", - констатував він.

Опозиційні партії направили в парламент пропозицію про скасування ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною в п'ятницю, 15 квітня.

12 квітня було опубліковано остаточні результати референдуму з питання про асоціацію України-ЄС, який відбувся 6 квітня. Більшість учасників голосування (61%) виступили проти угоди, підтримали його трохи більш ніж 38%. Явка становила понад 32%, що дозволяє вважати голосування таким, що відбулося.

Минулого тижня в Нідерландах заявили, що рішення про асоціацію з Україною буде не раніше кінця червня.

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка завершила процедуру ратифікації УА.

Зараз Угоду про асоціацію України і ЄС застосовують у тимчасовому режимі.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ