Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Вірменії обрав президентом країни Армена Саркісяна

Парламент Вірменії шляхом таємного голосування обрав президентом республіки колишнього прем'єр-міністра, посла у Великобританії Армен Саркісяна, який був єдиним кандидатом на цю посаду, повідомляє "Інтерфакс".

За його кандидатуру проголосували 90 депутатів, проти - 10, один бюлетень визнано недійсним. Для обрання кандидатові в президенти необхідно було отримати мінімум 79 голосів з 105 депутатів.

Кандидатура Саркісяна на пост президента була висунута фракціями правлячої Республіканської партії (РПВ) і Вірменської революційної федерації Дашнакцутюн" (ВРФД). Опозиційна фракція "Єлк" (9 депутатів) раніше заявила, що проголосує проти Саркісяна. Інша опозиційна фракція "Царукян" (31 депутат) оголосила, що проголосує за кандидата від партії влади. РПВ і ВРФД разом забезпечують 65 голосів.

При цьому, повноваження чинного президента Вірменії Сержа Саргсяна завершуються 9 квітня.

Новий президент Вірменії вступить у повноваження 9 квітня. У той же день уряд піде у відставку. У відповідності з новою Конституцією, президент обирається строком на сім років.

З вступом на посаду нового президента країна повністю перейде до парламентської форми правління.

Зазначимо, Саркісян у 1992-1995 рр., 1998-2000 рр., і з 2013 року обіймав посаду посла Вірменії у Великобританії. Обіймав також посади посла в ЄС, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Ватикані. У 1995-96 рр. був керівником місії Вірменії в ЄС.

У листопаді 1996 року був призначений прем'єр-міністром Вірменії, проте через чотири місяці подав у відставку через проблеми зі здоров'ям.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ