Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парламентський комітет з питань освіти підтримав русифікаторський проєкт 3717

Як повідомив народний депутат України Володимир В'ятрович, парламентський комітет з питань освіти підтримав русифікаторський проєкт 3717.

"Багато говорилося про економіку, інвестиції. Але проєкт не про це, і навіть не про освіту. Він про мову. Це чергова спроба змінити функціонування української як державної. Тепер не через відповідний закон, а через закон про вищу освіту. 

Всупереч назві, проєкт не про "врегулювання освітньої діяльності для іноземних громадян", а виключно про навчання "іноземною мовою". І під іноземною розуміється саме російська. 

Тому боротьба триває. Тепер у залі парламенту", - зокрема зазначив Володимир В'ятрович.

Як зазначено в проєкті закону 3717, для іноземних громадян, осіб без громадянства, які бажають здобувати вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, в окремих групах, що складаються виключно з іноземних громадян та / або осіб без громадянства, навчання може здійснюватися іноземною мовою. При цьому заклади вищої освіти забезпечують вивчення такими особами державної мови.

"Законопроєкт №3717 є відверто реваншистським і руйнує широкий консенсус, досягнутий під час ухвалення нинішньої редакції закону "Про вищу освіту", – підкреслив В’ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ