Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій: антидискримінаційну поправку ще можуть прийняти

Антидискримінаційна поправка до проекту Трудового кодексу може бути розглянута при підготовці проекту до другого читання. Про це в коментарі журналістам повідомив перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє Ліга.

Парубій підкреслив, що тільки після того, як законопроект приймається в першому читанні, до нього подаються поправки при його підготовці до другого читання.

Реагуючи на зауваження журналістів, що одна з вимог моніторингової місії полягала в тому, щоб законопроект вже в першому читанні був прийнятий з антидискримінаційними положеннями, Парубій сказав:

"Було таке в директивах моніторингової місії, що ця поправка є ключовою. Були домовленості, що законопроект приймається в першому читанні. Він був прийнятий у першому читанні. А поправки, згідно з чинним українським законодавством – це шлях від першого до другого читання. І власне, на цьому шляху поправки будуть подаватися, і Верховна Рада буде визначатися щодо кожної з них".

Як відомо, у четвер Рада прийняла за основу проект нового Трудового кодексу. При голосуванні депутати не підтримали поправку, озвучену депутатом Іриною Геращенко, щодо заборони дискримінації у трудовій сфері.

Зокрема, пропонувалося передбачити, що в трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої приналежності, сексуальної орієнтації, сімейного або майнового становища, в залежності від участі в страйках, підозри на СНІД або його наявності.

Ця поправка була однією з ключових вимог щодо безвізового режиму з Євросоюзом.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ