Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій передав КСУ документи щодо чисельності коаліції

Спікер Верховної Ради передав до Конституційного суду заяви народних депутатів про вихід з коаліції та інші документи, щоб довести існування коаліції. Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій журналістам під час форуму, передає кореспондент УНН.

Я передав як голова Верховної Ради України до Конституційного суду кілька важливих документів. Один з них – це документ чисельності двох фракцій. Передав і інший документ. Усі заяви, які надходили в апарат Верховної Ради про вихід народних депутатів з коаліції", - зазначив Парубій.

За його словами, Спікер підкреслив, що в КСУ передані документи тільки про вихід тих депутатів, які написали відповідні заяви.

"Як коаліція на початку свого утворення налічувала 302 народних депутати, я передав усі заяви депутатів, які писали заяви про вихід. І якщо відняти ці заяви від цифри 302, теж виходить більше, ніж 226", - додав Парубій.

Як наголосив спікер ВРУ, це підтверджує твердження, що на момент виходу з коаліції фракції "Народного фронту" коаліція існувала.

Крім того, за його словами, до коаліції входило кілька позафракційних нардепів.

На його думку, остаточне рішення щодо розпуску парламенту має ухвалити КСУ, втім, окрім існування коаліції, на користь скасування дострокових виборів говорить і активна діяльність Верховної Ради.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ