Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій розповів, коли США зможуть розмістити своїх військових на території України

У разі підписання безпекової угоди між Україною та США передбачається розміщення американських військових резервів на території Української держави. Про це заявив у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент Укрінформу.

"Вона (безпекова угода – ред.) передбачає проведення спеціальних операцій, проведення спільних науково-технічних розробок і навіть розміщення на території України військових резервів Сполучених Штатів Америки. Вона виводить на новий рівень співпрацю України та США", – сказав він.

Спікер зазначив, що практику подібних угод давно використовують у США: такі документи підписані з Японією, Австралією та Ізраїлем.

За його словами, угода надає прерогативне право на надання оборонної летальної зброї.

Нагадаємо, у ході робочого візиту до США 12-16 червня, Голова ВР запропонував укласти двосторонню безпекову угоду між Україною та Сполученими Штатами Америки. Ця угода, за його словами, не заперечує членства України у НАТО, а навпаки - сприятиме пришвидшенню набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ