Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Парубій запросив патріарха Варфоломія до України

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив Вселенського патріарха Варфоломія приїхати до України та виступити у парламенті.
Патріарх Варфоломій

Про це голова українського парламенту заявив під час зустрічі з екзархами Вселенського патріарху в Україні – архієпископом Памфільським і Західної Єпархії Української православної церкви в США Даниїлом та єпископом Едмонтону і Захiдної Єпархії Української православної церкви в Канаді Іларіоном, передає кореспондент УНН.

"Я запрошую найсвятішого патріарха в Україну виступити у Верховній Раді. Я прошу передати це запрошення", - заявив Парубій.

Нагадаємо, 23 вересня патріарх Варфоломій проголосив, що надіслав усім повідомлення про те, що Україна якнайшвидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Константинопольський патріархат у межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів у Києві. Також Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кириломповідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ