Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На літургію у Софійському соборі прийшли понад 15 тисяч вірян

У Софійському соборі в неділю на літургію за участі Вселенського Патріарха Варфоломія із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм прийшло понад 15 тисяч осіб.
Фото - Укрінформ.

Як повідомляє Укрінформ, про це написав прессекретар ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря у Фейсбуці.

"Не менше 15 тисяч священників та вірних ПЦУ зібралися на літургію на чолі з Патріархом Варфоломієм та Митрополитом Епіфанієм. Площа перед Святою Софією і між собором та Малою Софією наповнена богомольцями", - зазначив Зоря.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня розпочався візит Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського Патріарха Варфоломія до України.

У столичному Михайлівському Золотоверхому соборі 21 серпня з нагоди візиту Його Всесвятості Вселенського Патріарха була звершена подячна молитва (Доксологія).

У неділю, 22 серпня, зранку Вселенський Патріарх Варфоломій разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм розпочали літургію у Софійському соборі.

На богослужіння слід було прибути завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки. Прохід було відкрито з 6 години ранку. Доступ на територію Святої Софії відбувається із додержанням заходів безпеки через пункти огляду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ