Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПАРЄ підтвердило позицію щодо російської агресії в Україні

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає дві резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від 12 жовтня 2016 р., що підтверджують несхитну позицію ПАРЄ щодо триваючої російської агресії в Україні. Про це повідомила прес-служба СКУ.

Резолюції базуються на двох звітах: “Політичні наслідки російської агресії в Україні”, яку представила Крістіна Зелєнкова (Чеська Республіка), та “Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях, непідконтрольних українській владі”, яку представила Марі-Луїз Бек (Німеччина). 

Ці резолюції ще раз підтвердили, що ПАРЄ засуджує незаконну анексію Криму, та акцентували на погіршенні ситуації щодо людських прав на півострові. 

Зосередивши увагу на триваючій військовій агресії Російської Федерації в Східній Україні як на порушенні міжнародного права і принципів Ради Європи, ПАРЄ ще раз закликала Російську Федерацію вивести свої війська з території України і припинити військові поставки сепаратистам, а також до цілковитого виконання Мінських домовленостей, починаючи з повного дотримання режиму припинення вогню.

СКУ вітає зміну до назви звіту “Політичні наслідки російської агресії в Україні”, який спершу називався “Політичні наслідки кризи в Україні”. Рекомендація точно віддзеркалювати ситуацію в Україні як “російську агресію” була представлена Президентом СКУ Евгеном Чолієм під час його виступу перед Комітетом ПАРЄ з політичних питань і демократії 7 грудня 2015 р.

“Світовий Конґрес Українців висловлює вдячність доповідачам, Крістіні Зелєнковій і Марі-Луїз Бек, та всім членам Парламентської асамблеї Ради Європи за підтримку принципової позиції в інтересах захисту демократичних цінностей, дотримання норм міжнародного права і захисту територіальної цілісності України та всіх держав,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Довікдка.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ