Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПАРЄ проголосувала за резолюцію щодо звільнення Сущенка

Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за резолюцію, підготовлену українською стороною, щодо звільнення українських політв'язнів Сенцова, Сущенка та Семени. Про це написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці Facebook.

"В ПАРЄ прийнято резолюцію "Нападки на журналістів та свобода ЗМі в Європі", підготовлену нашим колегою Володимиром Ар'євим. В резолюції є чітка вимога до РФ: звільнити Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Семену", - зазначила вона.

Геращенко також написала, що шкодує, що їй особисто не вдалось виступити на асамблеї. За її словами, вона планувала говорити про бранців Кремля й інформаційну війну, яку Росія веде і проти Украіни, і проти європейської демократії. З української сторони виступила депутат від "Самопомочі" Олена Сотник.

"Вона якраз піднімала питання глобальних і спільних загроз в контексті інформаційної гібридноі війни, звернула увагу на псевдожурналістські пропагандистські канали, зокрема , Russia Today, які спотворюють картину світу", - наголосила Геращенко.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ