Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПАРЄ змінила формулювання "конфлікт в Україні" на "російську агресію"

ПАРЄ ухвалила дві доповіді щодо ситуації в Україні. У назві однієї з них формулювання "наслідки конфлікту в Україні" замінили на "наслідки російської агресії в Україні". Про це повідомили представники української делегації.

"Досягли всіх найважливіших згадувань в двох резолюціях по Україні, -написав у Facebook український делегат Володимир Ар'єв. - Продовження санкцій проти РФ до відновлення повного суверенітету України, засудження незаконних виборів в Криму, заборона меджлісу, відмовитися від заклику прийняти РФ в Асамблею, звільнити в'язнів".

Ірина Геращенко, яка також входить до делегації України, відзначила саме важливість зміни назва доповіді. "Конфлікт на Донбасі визнано російською агресією", - вважає вона.

Ще один українець Олексій Гончаренко сказав, що визнання незаконності російських виборів у Криму має стане базою для "українського наступу на дипломатичному фронті".

У підсумку в середу ПАРЄ ухвалила доповіді "Політичні наслідки російської агресії в Україні" і "Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на українських територіях, непідконтрольних українській владі".

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ