Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парижани проголосували за заборону електросамокатів на вулицях міста

У місті провели референдум, за результатами якого 89% учасників голосування висловилися за заборону прокатних електросамокатів на вулицях міста.
Фото з відкритих джерел

Про це пише France24.

У неділю, 2 квітня, майже 90% виборців проголосували "проти" обслуговування електричних самокатів у французькій столиці, які, таким чином, зникнуть з 1 вересня. 

Однак, як пише видання, вибори відзначились дуже низькою явкою учасників. У референдумі взяли участь трохи більш як 100 тисяч людей (103 084), це 5% двохмільйонного населення столиці Франції.

Голосування відбувалось на двадцяти дільницях у столиці. Натомість оператори прокату електросамокатів наполягали на онлайн-голосуванні, сподіваючись на підтримку своєї цільової аудиторії — молодих людей.

Міська голова Парижа Анн Ідальго зобов’язалася «просто поважати результат», яким би він не був. Попри те вона сама підтримувала ідею заборонити електросамокати на вулицях міста. 

«1 вересня в Парижі більше не буде скутерів із самообслуговуванням», — підтвердила Анн Ідальго

Таким чином місто стане першою європейською столицею, де діятиме подібна заборона, після закінчення контрактів з трьома приватними операторами Lime, Tier і Dott.

Lime, Tier і Dott у спільному пресрелізі заявили, що «результат цього голосування матиме прямий вплив на переміщення 400 000 людей на місяць». Орендні компанії, які обслуговують 15 000 скутерів, платили місту близько 930 000 євро на рік. Оператори також попередили про економічні наслідки заборони, оскільки бізнес з оренди скутерів у Парижі забезпечує 800 робочих місць. 

Опозиція звинувачувала електричні скутери в тому, що люди покидають їх в громадських місцях, водії скутерів на повній швидкості зачіпають пішоходів на тротуарах або мають негативний вуглецевий слід. 

За даними влади, торік у Парижі за участі електросамокатів сталось 408 аварій, у яких загинуло троє людей і 459 отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ