Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пасажир рейсового автобуса намагався приховати майже тонну прального порошку

Працівники митниці упродовж останньої доби в пункті пропуску «Рава -Руська» вилучили понад тонну товарів широкого вжитку. Так, учора, 21 липня, громадянин України як пасажир повертався із приватної поїздки з Республіки Польща рейсовим автобусом. Повідомила прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Під час письмового декларування   заявив про наявність  у нього 50 кг прального порошку.

Після перевірки заявлених відомостей, під час митного контролю автобуса, було виявлено незадекларований за встановленою формою товар, а саме 830 кг прального порошку виробництва Європейського Союзу в поліетиленових мішках по 10 кг. Цей товар громадянин визнав своєю власністю. Документів, що підтверджують факт придбання та вартість товару, він   до митного оформлення  не подав

В іншому випадку гр. України намагався в легковому автомобілі провезти смугою спрощеного митного контролю „зелений коридор” понад 400 кілограмів шпагату з поліпропілену в мотках різних кольорів. Така кількість товару відповідно до ст. 374 МКУ за своїми ваговими параметрами перевищують неоподатковувані норми ввезення громадянами  товарів на митну територію України.

Так громадянин своїми діями порушили  встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. Їхні дії   мають ознаки порушення митних правил, передбачені  статтею 471 та 472  Митного кодексу України.

За цими фактами  складено протоколи про порушення митних правил, товари загальною вартість майже 50 тис. грн. вилучено, справи скерують до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ