Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пашинян: Азербайджан готує нову війну

за останній тиждень військово-політична ситуація у регіоні погіршилася

Фото: Depositphotos

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Азербайджан останніми днями нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією.

Про це повідомляє радіо Азатутюн.

Пашинян заявив, що за останній тиждень військово-політична ситуація у регіоні погіршилася, та що Азербайджан вже кілька днів накопичує сили уздовж лінії розмежування з Нагірним Карабахом та кордону з Вірменією. 

Прем’єр нагадав, що днями була чергова прикордонна сутичка, у якій загинули троє вірменських військових, блокада Лачинського коридору триває, а Баку продовжує заявляти, що Вірменія порушує режим припинення вогню.

Нікол Пашинян вбачає у цьому сигнали про те, що Азербайджан готує нову збройну провокацію проти невизнаного Нагірного Карабаху та Вірменії і закликав міжнародну спільноту відреагувати, щоб запобігти новій війні.

Пашинян додав, що Єреван продовжує підтримувати домовленості, яких досягли під час зустрічей у Брюсселі та Празі у 2021-23 роках, та що вважає важливими для вирішення питань з безпекою вірмен у Карабаху діалог Баку-Степанакерт у рамках міжнародного механізму та розблокування Лачинського коридору згідно з рішеннями Міжнародного суду ООН. 

"На основі всього цього Вірменія готова і прагне підписати угоду про мир і врегулювання відносин з Азербайджаном. Ми є прихильниками мирного порядку денного", – сказав Пашинян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ