Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Павло Клімкін провів переговори з головою МЗС Чехії

Павло Клімкін провів переговори з головою МЗС Чехії, - прес-служба МЗС.

19 травня ц.р. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив робочий візит до Чеської Республіки. У рамках візиту Міністр провів переговори тет-а-тет із своїм чеським колегою Любомиром Заоралеком.

Сторони обговорили сучасну ситуацію в Україні, процес імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, стан та перспективи українсько-чеських відносин, підтримку Чехією процесу перетворень в Україні. Також міністри торкнулися питання підготовки до саміту Східного партнерства в Ризі (21-22 травня 2015 р.). П.Клімкін висловив вдячність чеській стороні за підтримку Чехією євроінтеграційних прагнень України, у тому числі в рамках міжнародних організацій, а також за значну гуманітарну допомогу Україні.

У ході візиту Міністр П.Клімкін виступив на спільному засіданні Комітету в закордонних справах та Комітету з європейських питань Палати депутатів Парламенту ЧР. Глава українського зовнішньополітичного відомства України інформував чеських депутатів про процес реформування Держави, виконання Україною Мінських домовленостей, а також закликав депутатів до підтримки України у боротьбі проти російської агресії.

Під час зустрічі з Головою Палати депутатів Парламенту ЧР Я.Гамачеком сторони погодилися з необхідністю активізації двостороннього міжпарламентського діалогу.

Міністр П.Клімкін дав інтерв’ю провідним чеським виданням «Млада фронта Днес», «Право» та програмі «Події, коментарі» Чеського телебачення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ