Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Павло Клімкін зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом

​15 жовтня 2018 року у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

У ході зустрічі сторони обговорили спільні виклики безпеки, з якими стикаються держави-члени НАТО і Україна, зокрема безпекову ситуацію у Чорному і Азовському морях. Генсекретар підтвердив, що заходи у рамках посиленої передової присутності у Східній Європі і Балтії, адаптація і створення нових військових структур, суттєве посилення витрат на оборону є чіткою відповіддю союзників на зростаючу агресивність Росії.

При обговоренні напрямів практичної взаємодії Міністр Клімкін звернувся з проханням активізувати роботу Трастових фондів НАТО, покликаних сприяти зміцненню безпеки складів боєприпасів в Україні, що є особливо актуальним у світлі останніх подій у м. Ічня на Чернігівщині. Сторони погодились із необхідністю спільного постійного контролю за ефективністю використання допомоги Альянсу нашій державі.

Сторони обмінялися думками щодо діяльності робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. За оцінками Генсекретаря, ключ до розблокування роботи Комісії лежить в площині домовленостей між Україною та Угорщиною в питанні забезпечення мовних прав угорської меншини. Важливим кроком буде повне виконання рекомендацій Венеціанської комісії щодо імплементації Закону України про освіту. Міністр Клімкін наголосив, що метою держави залишається гарантування мешканцям Закарпаття рівних прав, створення умов для повноцінного розвитку як громадян України, підтримки їхніх мов, традицій та культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ