Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пекін закликав іноземні посольства прибрати знаки на підтримку України

МЗС Китаю закликало посольства та міжнародні організації не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для пропаганди й "уникати конфліктів між державами".
Фото: Kyodo

Про це пише Kyodo News

Китай звернувся до іноземних посольств і міжнародних організацій, розташованих в Пекіні, з проханням не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для "політичної пропаганди", очевидно, маючи на увазі вивіски, що демонструють підтримку України.

Видання зазначає, що багато посольств у Пекіні розмістили вивіски із зображенням українського прапора і повідомленнями китайською та англійською, такими як #StandWithUkraine, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною, яка бореться з російським вторгненням з лютого минулого року.

У повідомленні Міністерства закордонних справ Китаю від 10 травня посольства та міжнародні організації закликали не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для пропаганди й "уникати конфліктів між державами".

Цей крок викликав негативну реакцію з боку дипломатів з Європи та інших регіонів. Ніхто з них не зняв вивіски.

Нагадаємо, у понеділок Китай направив спеціального посла до України, росії, Польщі, Франції та Німеччини для сприяння мирним переговорам щодо війни в Україні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ