Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Пенсійна проблема має бути розв'язана за рахунок прибутків олігархів, -"Свобода"

Наша держава хоче європейський пенсійний вік, але з африканським рівнем пенсій, таку думку висловила сьогодні, 27 січня, на публічному обговоренні пенсійної реформи у Львівській обласній раді висловила депутат ради Ірина Сех.

«Якщо наш Президент підпише цей закон про пенсійну реформу, то ще раз доведе, що він зовсім не гарант», – наголосила Ірина Сех.

«Якщо ми ведемо мову про підвищення пенсійного віку до європейського рівня, то чому ми не говоримо, що, скажімо, в Австрії мінімальна пенсія 800 євро. Наша держава хоче європейського пенсійного віку, але з африканськими зарплатами. Рівень ВВП в Україні дозволяє підвищити заробітну платню удвічі, але ніхто цього не робить. Навмаки, все чиниться для того, аби свідомо занизити вартість робочої сили, щоб олігархи, які тримають у своїх руках економіку, отримували надприбутки», – додала вона.

За її словами, сьогодні лунають заяви, що спеціальні пенсії не будуть більшими як 12 мінімальних пенсій. Але ж у тій же Австрії максимальна пенсія не більша, аніж  4 мінімальні. 

«То що, наш чиновник ефективніше працює за австрійського? І це все нам подається як велике досягнення. Наша фракція ( "Свободи") буде пропонувати зменшити максимальну пенсію до 4 мінімальних. Вирішення пенсійного питання має бути за рахунок зменшення прибутків олігархів», - наголосила Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ