Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перебої з пільговими рахунками для "комуналки": Ощадбанк заперечує технічні проблеми

АТ "Ощадбанк" заявляє, що жодних технічних проблем з боку банку для оплати комунальних послуг через особистий кабінет "Ощадбанку" не виникало.

Про це інформує "Економічна правда" з посиланням на повідомлення Ощадбанку

"Всю інформацію, яку коректно було передано до банку Міністерством соціальної політики для створення кабінетів пільговиків, банком було опрацьовано". 

"Деякі питання по входу до кабінету можуть залишитись лише у пільговиків, які не надали свої номери мобільних телефонів до органів соцзахисту, адже вхід до кабінету відбувається за номером телефону. Пропонуємо звернутись до органів соцзахисту, які передадуть цю інформацію до банку".

У фінуставі зазначили, що кабінети пільговиків є виключно ініціативою банку для зручності користувачів. Постанова Кабінету Міністрів №807 від  14.08.2019 р. не зобов'язувала банк їх створювати.

Дослівно: "Банк виконує свої зобов'язання чітко в строки, визначені постановою Кабінету міністрів", заявили у банку. 

Нагадаємо, що раніше у Департаменті соцполітики КМДА повідомили, що кошти на пільгових рахунках для оплати комунальних послуг в особистому кабінеті "Ощадбанку" не відображаються із технічних причин.

За даними чиновників, проблема з відображенням коштів на пільгових рахунках виникла у пільговиків, що отримують допомогу у безготівковій формі, технічні причини проблеми має бути усунуто до січня.

Відповідно до постанови КМУ, з 1 жовтня усі пільгові категорії громадян були переведені на монетизовану форму виплати пільг.

Постанова дала можливість отримувати пільги у грошовій формі на банківську картку пільговика (за заявою, написаною до 15 жовтня) та у безготівковій формі на особовий рахунок в АТ "Ощадбанк".

Пільгові категорії киян, які мають право на знижку при сплаті за житлово-комунальні послуги і отримують пільги, вже вдруге отримали квитанції зі 100% нарахувань.

Розмір пільги розраховує щомісяця орган соціального захисту населення, виходячи з розміру знижки, на яку має право пільговик згідно з законом. На суму пільги також впливатимуть ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування.

При безготівковій формі виплати пільг частину платежів за послуги ЖКГ за пільговика здійснює "Ощадбанк", решту пільговик сплачує самостійно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ