Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Переказ коштів з картки на картку в Україні: що за послуга

Впровадження новітніх технологій у сучасну фінансову сферу спростило поводження з грошима, звівши до мінімуму кількість дій, необхідних для здійснення будь-якої онлайн транзакції.

Найпопулярнішою операцією на сьогоднішній день є переказ коштів з однієї пластикової картки на іншу. Особливо затребуваною ця функція стала в умовах карантину, а підтвердила свою ефективність після початку повномасштабної війни, коли багато сімей розділилися не тільки по різних містах, а й по різних країнах.

Як перекинути гроші з картки на картку: популярна послуга в Україні

Безконтактні перекази власних коштів на банківську карту батьків, дружини, дитини, друзів, благодійні внески, у тому числі на потреби армії здійснюються через українські платіжні системи. Зробити це можна з будь-якого пристрою, що має доступ до мережі інтернет.

Інтуїтивно прості інтерфейси та підказки максимально спростять будь-яку транзакцію. А наявність додаткових сервісів зроблять її ще більш доступною і безпечною.

Український ринок фінансових установ, що здійснюють грошові перекази, досить великий. Постараємося зупинитися на основних гравцях і проаналізувати ті додаткові послуги, які ними надаються. При цьому не будемо розширювати рамки ніші платіжних систем до великих банків.

  1. EasyPay - доступні додатково: мобільний застосунок, попередній запит переказу, переказ за номером телефону або e-mail, можливість інформування одержувача через SMS.
  2. Portmone - має ті самі додаткові опції, за винятком здійснення переказів за номером телефону.
  3. iPay - з чотирьох додаткових послуг, доступні попередній запит та інформування одержувача платежу.
  4. Uapay - за послугу переказ за номером телефону візьме додаткову комісію, опції встановлення мобільного застосунку та запит переказу поки недоступні.
  5. Platon - існує для користувача можливість встановлення мобільного застосунку та SMS інформування одержувача.

Необхідно обов’язково зазначити, що всі платіжні системи гарантують миттєве перерахування коштів та надійний захист приватних даних клієнтів.

Перекинути гроші з картки на картку без комісії: чи можливо так

Основною метою діяльності будь-якої фінансової і не тільки установи є отримання прибутку. Який спрямовується, зокрема, на технологічний розвиток та удосконалення, на підвищення безпеки платежів. Тому з кожної транзакції стягується плата за надану послугу.

Відсутність комісії можлива, але не гарантована, тільки при переказі з картки на картку одного банку. Наприклад, власники карток банку Приват мають можливість обмінюватися коштами абсолютно безкоштовно.

Розмір фіксованої комісії, встановлений у всіх представлених вище платіжних сервісах, однаковий. Але деякі учасники пропонують зниження комісійних за авторизацію або за встановлення мобільного додатку. Так, уже згадана система EasyPay для зареєстрованих користувачів гарантує зниження комісії за переказ коштів з картки на картку на п'ятдесят відсотків. Треба пам’ятати: для того, щоб не платити додаткову комісію банку, який видав картку, необхідно уважно ознайомлюватися з усіма тарифними умовами ще під час укладення договору.

Отже, розвиток платіжних онлайн сервісів значно спростив процедуру обміну коштів між пластиковими картками. Однак, щоб швидко, безпечно та вигідно переказати гроші, необхідно обрати надійний, доступний платіжний сервіс, з найвигіднішими умовами оплати та широким спектром додаткових послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ