Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перемовини путіна і Зеленського найближчим часом не відбудуться, - Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що перемовини путіна і Зеленського найближчим часом не відбудуться. Україна буде готова до такої зустрічі, коли з’являться готові юридичні позиції.

"Переговори двох президентів саме сьогодні все ж таки не на часі. Трішки пізніше, певно, вони будуть. Але ми хочемо, щоб позиції України на цих переговорах були дуже і дуже потужними. У нас просто президент вольовий: тобто він хоче приїхати на переговори і поводити себе так, як він має себе поводити — як лідер дійсно глобального плану. І він має мати дуже потужну юридичну позицію", - зазначив посадовець.

За його словами, переговорний процес іде більш повільно, адже після Стамбульського комюніке Україна отримала абсолютно вичерпні матеріали про прямі воєнні злочини російської федерації у цілій низці наших міст і селищ. На думку Подоляка, це – перше, що суттєво повпливало на емоційний фон.

"Друга складова – у російської федерації (хто б що не говорив) ще достатньо ресурсів, щоб проводити активні бойові дії на сході країни. І вони хочуть отримати певні тактичні перемоги для того, щоб показати, що воювати вони вміють, щоб їх продовжували боятись.

Поки що я не бачу підстав для очної зустрічі", - додав радник голови ОПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ