Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переможцеві "Євробачення-2017" успішно пересадили серце

Португальський співак, 27-річний Сальвадор Собрал, який переміг на пісенному конкурсі "Євробачення-2017" у Києві, успішно пережив операцію з пересадки серця.

Про задовільний стан пацієнта після операції в п'ятницю у лісабонській клініці Santa Cruz повідомили в ніч на неділю, 10 грудня. "Усе пройшло добре", - цитує агенція AFP хірурга Мігеля Абекассіса.

Сором'язливий співак, який не розкривав проблеми з серцем аж до самого змагання, перебуває у відділенні інтенсивної терапії, фахівці відстежують роботу його нового органу. На трансплантацію Собрал, якій приніс Португалії першу перемогу на "Євробаченні", чекав місяці. До його повної реабілітації, за прогнозами лікарів, ще довго. Утім, додають медики, коли все буде добре, співак зможе вести "повноцінне нормальне життя".

Лірична балада Amar Pelos Dios ("Кохання для двох") на травневому виступі в українській столиці підкорила серця глядачів та слухачів. Собрал перебував під постійним наглядом лікарів, 8 вересня він провів останній концерт, після чого ліг у клініку. Там його життя підтримувало штучне серце, лікарі побоювалися, що йому може не знайтися потрібного донора, зазначає португальське видання Correio da Manhã. Минулого місяця такий знайшовся, проте тоді медики вирішили, що Собрал заслабкий для операції. 

Чи виступатиме Собрал на "Євробаченні-2018" у Ліссабоні, медики поки не прогнозують.

DW.COM

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ