Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Переведення котелень з газу на вугілля загрожує екологічною катастрофою, - мер

Переведення котелень Донецька з природного газу на вугілля обернеться для міста екологічною катастрофою. Про це заявив міський голова Олександр Лук'янченко на прес-конференції.

"У нас зараз 293 котельні. Якщо їх все перевести на вугілля, атмосфера буде як з трьома металургійними заводами", - сказав Лук'янченко, повідомляють Подробности.

За його словами, модернізація котелень потребують установки високоефективних котлів. Також їх потрібно буде обладнати складськими приміщеннями для зберігання запасів вугілля і сучасними аспіраційними системами, які дозволять уникнути забруднення атмосфери.

"Сьогодні, щоб перевести велику газову котельню на вугільне паливо, необхідні серйозні фінансові витрати. Тільки за бажанням прем'єр-міністра, без будь-яких фінансових підкріплень і серйозних проектних робіт, практично перевести неможливо", - зазначив Лук'янченко.

Минулого тижня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що при вартості російського газу 416 доларів за 1 тисячу кубометрів Україна вигідніше топити вугіллям.

"Якщо говорити про використання вугілля замість газу, коли газ коштує 416 доларів, як він зараз і стоїть, використовувати вугілля доцільно і економічно виправдано. Але якщо вартість газу знизиться, і буде, наприклад, до 220 доларів, то використовувати вугілля стає, порівняно з газом, неефективно", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що Україна поставила перед собою завдання дуже серйозно скоротити цього року споживання дорогого російського газу. Вже було проведено відповідну нараду, розписано, хто за що відповідає "і робота пішла по повній програмі".

Як повідомлялося, сьогодні Азаров заявив, що Україна не збирається купувати в Росії ту кількість газу, що передбачено в діючих контрактах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ