Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перша група американських солдатів з’явилася у Вроцлаві

Перша група американських солдатів з’явилася у Вроцлаві. Зі столиці Нижньої Сілезії вони будуть направлені у відповідні частини. Про це повідомило Польське радіо.

250 американських солдатів прибули на летовище до Вроцлава (Нижнє-сілезьке воєводство) та на полігон неподалік Жаґаня (Любуське воєводство). Це частина танкової бригади, яка повинна зміцнити східний фланг НАТО. Новоприбулі солдати мають лише індивідуальну зброю. 

Зі столиці Нижньої Сілезії вони будуть направлені у відповідні частини. В рамках першої ротації, командування бригади та інженерні батальйони з забезпеченням будуть розміщені у військових об’єктах в Жаґані, Свєнтошові, Сквєжині і Болєславці.

Таким чином, американська 3-я Танкова бригадна бойова група (4-а Дивізія піхоти) розпочинає першу, дев’ятимісячну зміну в рамках операції Atlantic Resolve, яка відбувається в рамках програми збільшення американської присутності у Європі. 

6 січня у німецькому порті Бремергафен розвантажено тяжке озброєння цієї бригади. Його буде доставлено до Польщі залізницею та військовими конвоями. А групи американців, які займаються підготовкою перебування танкової бригади, діють у Польщі від грудня.

Хоча американські війська здебільшого будуть розташовані у Західній Польщі, діятимуть вони у всьому регіоні, на східному фланзі НАТО, зокрема, будуть навчатися і проходити вишколи на території усієї Польщі. 

polradio.pl

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ