Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перша сварка у Львівській облраді. Депутати підозрюють «договорняк»

Учора, 19 листопада, під час засідання сесії новообраної Львівської обласної ради вирували пристрасті. Причиною обурення депутатів менших за чисельністю фракцій стало голосування за розподіл депутатських комісій.
 

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, на розгляд депутатів винесли пропозицію, яку сформували в процесі обговорення між фракціями.

Однак, під час обговорення в сесійній залі зав’язалася суперечка з приводу призначення керівництва комісій.

Депутати від «Свободи» заявили, що голосування за заступника голови комісії та секретаря – це порушення регламенту, та пропонували визначатися із цими питаннями вже під час засідання сформованих профільних комісій.

Однак, саме в такий спосіб за керівні посади в комісіях депутати голосували ще з V скликання.

В дискусію втрутився новообраний депутат від Радикальної партії, який вперше отримав депутатський мандат Львівської обласної ради, Володимир Ткачик.

«Давайте будемо працювати, не порушуючи регламент, а то складається таке враження, що ми стаємо свідками договорняку. А ми депутати що тут робимо? Статисти?», - обурювався він.

Перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин заявила, що такі заяви про «договорняк» її ображають, адже фракція «Самопоміч» «в договорняку участі не бере» і порадила колезі «припинити працювати на камери».

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, в результаті розподілу комісій "БПП "Солідарність" отримав 4 комісії, "Самопоміч" - 3, ВО "Батьківщина" - 2, Радикальна партія - 1, «Народний контроль» - 1, НРУ - 1.

ВО "Свобода", яка посіла третє місце за підсумками виборів, не отримала головування в жодній комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ