Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перший дім для учасників АТО планують завершити до середини грудня

Сьогодні, 8 квітня, у Львові на вул. Під Голоском заклали капсулу у фундамент першого будинку для учасників АТО і сімей загиблих та освятили початок будівництва, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в ЛКП «Рембуд», на місці майбутньої багатоповерхівки для учасників АТО та членів їхніх сімей, що на вул. Під Голоском, наприкінці березня стартували роботи з будівництва. Перший будинок планують здати в експлуатацію уже наприкінці листопада – на початку грудня.

«Зараз на ділянці завершують рити котлован під першу багатоповерхівку – зроблено близько 60% – і траншею для зовнішніх мереж, а також прокладають кабель для електропостачання. Наступний етап – покласти арматуру та розпочати підготовку для заливання фундаменту», – розповідає керівник ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко. У майбутньому також планують почати розробляти проект прокладення дороги до будинку.

Фінансування наразі достатньо, підкреслює він. «Зараз на рахунку ЛКП «Рембуд» є кошти, щоб зробити близько 80% будівельно-монтажних робіт. Цьогоріч нам ще передбачено міським бюджетом 20 млн грн, щоб ми могли завершити перший будинок та розпочати другий», – підкреслює керівник «Рембуду».

Нагадаємо, 1 лютого у Львові відбулося розкриття конкурсних пропозицій відкритих торгів щодо будівництва житлового будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском. Переможцями тендеру стали 2 львівські підприємства – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» та «Прогрестехбуд», перше з яких будуватиме сам будинок та мережі зовнішнього електропостачання, а друге – мережі газопостачання, господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

Передбачається, що перша багатоповерхівка матиме 3 під’їзди. Кожна 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 кв м. Передбачено також будівництво підземної стоянки на 120 автомобілів. Будівництво наступного будинку заплановано розпочати вже наприкінці літа – на початку осені. «Це буде невеликий 5-поверховий 30-квартирний будинок. Плануємо уже на початку наступного року, максимум – у другому кварталі – ввести його в експлуатацію», – додав Писаренко.

Загалом мають намір спорудити 4 багатоповерхівки для учасників АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ