Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перший посол у РФ: Справжнє ім'я російського президента – «нафта»

Своїм економічним успіхом Росія зобов'язана зростанню цін на нафту. Про це сказав під час медіа-клубу в Інституті світової політики перший посол України в Російській Федерації (1991-1994) Володимир Крижанівський.

«Насправді президентом Росії є не Путін і не Медведєв. Справжнє ім'я російського президента - це «нафта по 90 доларів за барель», - сказав він, повідомляє Главком.

Дипломат зазначив, що завдяки нафтовим надходженнях Росія досить зміцнила і намагається поширити свій вплив на міжнародній арені, в тому числі в Україні.

«За Єльцина було популярним твердження: «Всі росіяни мають прокидатися з думкою: «А що корисного я сьогодні зроблю для України». Тепер створюється враження, що сучасне керівництво Росії прокидається з думкою: «Що ще такого зробити на шкоду Україні», - зазначив Крижанівський.

На його думку, в Росії, тим не менш, достатньо політиків, бізнесменів і громадських діячів, які хочуть співпраці з Україною. «Слід пам'ятати, що, як точно зауважив Збігнєв Бжезинський, без демократичної України не буде демократичної Росії», - підсумував Крижанівський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ