Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Петро Порошенко відвідав реконструйовану Харківську обласну філармонію

Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка
1/5
Президент Петро Порошенко відвідав реконструйовану Харківську обласну філармонію. Про це повідомили в офіційному інтернет представництві Президента України.

ʺСьогодні в Харкові, у цьому храмі мистецтв, на стіні якого написано 1858 рік, я вітаю ще з одним святом.  Всіх харків'ян вітаю з тим, що нарешті здійснилася мрія багатьох поколінь, з відкриттям нашої - саме нашої, бо я вважаю себе харків'янином - харківської філармоніїʺ, - зазначив Глава держави, а також привітав мешканців міста із Днем закоханих, побажавши кожному любові. Президент додав, що українцям не потрібні ніякі впливи ззовні, бо вони здатні самі змінювати своє життя на краще.

ʺКогда говорят пушки - музы молчатʺ. Нас вчили цьому постійно. Я як Президент займаю абсолютно іншу позицію. Саме музи допомагають нам боронити державу. Саме з цим храмом мистецтв ми точно будемо сильнішіʺ, - наголосив Петро Порошенко. 

Він розповів, що у 2006 році були різні пропозиції, що мають звести на місці філармонії: і казино, і торгівельний центр, і супермаркет, і безнес центр. ʺІ тільки справжні патріоти вірили, що буде храм мистецтв, буде філармонія. Ми відстоїмо і захистимо... Довгі роки будівництво було заморожено, орган був десь складений на зберігання, будівельні роботи не велись. Чому? Казали, що нема грошей. Не було волі, щоб продемонструвати рішуче бажання прикрасити Харків. І лише за останні три роки рекордними термінами було забезпечено будівництво філармоніїʺ, - нагадав Петро Порошенко.

За словами Президента, загалом на фінансування  будівництва було направлено 0,5 млрд грн. Глава держави нагадав, що у 2016 році був на відкритті органної зали, і його запитували як в часи війни можуть на це витрачатися кошти: ʺМоя відповідь була - це не менш важливо. Бо це будує український дух, будує нашу віру в перемогу. Це будує віру в те, що все буде добреʺ. Він додав, що з того часу вже відбулося 500 органних концертів. 

Президент подякував за зусилля своїй команді і всім, хто до цього долучився, зауваживши, що це перемога не пустими обіцянками, а конкретними справами.

Глава держави наголосив, що перші 5 років зусилля були направлені, щоб врятувати державу і зміцнювати фундамент  української державності, в тому числі духовний фундамент - мова йде про українські пісні на радіо, підтримку української книги та кіно.

ʺДуже важливо зараз не зупинитися. Дуже важливо зараз продовжувати нашу дорогу, йти своїм шляхом і змінювати державуʺ, - наголосив Президент. Він подякував харків'янам за єдність, що дозволило Харківщині вистояти у 2014 році і не дати створити так звану Харківську народну республіку. ʺЄдність дозволяє нам будувати філармонію, розвивати економіку, проводити децентралізаціюʺ, - додав він.

Петро Порошенко також оглянув приміщення філармонії і подивився прем'єрний концерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ