Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: Вірю, що сила України у незворотності реформ

Глава держави під час виступу у Давосі заявив: Вірю, що сила України у незворотності реформ. Про це повідомляють у прес-службі Президента України.
Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку у Давосі

ʺЯ пишаюсь тим, що міжнародні партнери визнають, що за чотири роки ми зробили більше змін в країні ніж за попередні 23 роки. Децентралізація, боротьба з корупцією, створення судової системи, система державних закупівель ProZorro, побудова однієї з найсильніших та найефективніших армій на континентіʺ,  - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку у Давосі.

ʺЗараз не лише Україна потребує НАТО, а й НАТО потребує України як східний флангʺ, - зауважив Глава держави.

Президент підкреслив: ʺЯ вірю, що сила України у незворотності реформ. Ми віддані реформам та залученню іноземних інвесторів. Популістським заходам немає місця в нашому економічному курсіʺ.

Він нагадав, що вчора у Давосі було підписано Угоду між норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестицій в проект відновлювальної енергетики. Також вчора було оголошено про створення фонду, який вже зібрав більше 200 млн доларів інвестицій для України. ʺТак іноземні інвестори голосують грошима за майбутнє Україниʺ, - сказав Президент.

За його словами, у 2014 році мало хто вірив, що Україна виживе в умовах економічної кризи та російської агресії. ʺСьогодні я прогнозую, що Україна стане членом НАТО та невід’ємною частиною ЄС, що створить безпеку українським громадянам та краще майбутнєʺ, - сказав Президент та висловив впевненість, що більшість із присутніх ʺтакож є оптимістами, абсолютна більшість в цьому залі вірять в Україну, в наш успіхʺ.

ʺНам вдалось пройти всі випробування завдяки нашій рішучості щодо змін в країні. Ми проводимо реформи та формуємо стійкість країни, а також єдність та солідарність наших міжнародних партнерів, які допомагають нам створити проукраїнську коаліцію в світіʺ, - також сказав він.

Глава держав також наголосив, що українські президентські чи парламентські вибори – це про Україну і для України. ʺМи маємо захистити Україну від зовнішнього впливу. По-перше, впливу Росії. Оскільки Росія планує створити небезпеку іноземного впливу на українські вибори, як елемент гібридної війни. Ми маємо бути єдині та захистити країнуʺ, - сказав він.

ʺДавайте будемо об’єднаною командою успіху. Ми пройшли найскладніші випробування 2014-15 років. Зараз в нас яскраве майбутнє попереду. Ми маємо вивчити уроки сторічної давнини, коли українська незалежність була зруйнована. Давайте зберігати єдність, щоб зберегти Українську державуʺ, - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ