Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Петиція: підприємці звинувачують податкову в блокуванні роботи бізнесу в умовах війни

На сайті петицій до президента України, зявилась петиція з вимогою припинити блокування податкових накладних.

Як зазначають автори петиції, в цей складний воєнний час, український бізнес намагається працювати сумлінно та допомогати військовим, але можливість нормальної роботи бізнесу ускладнена через блокування податкових накладних. Автори прямо зазначають, що вже ніхто не вірить в те, що тут немає ручного втручання.

При реєстрації податкових накладних за жовтень 2022 року, почалися нові масові блокування ПН (знову змінені формули в програмі податкової для блокувань ПН - підозрюють бухгалтери по масовим блокуванням звичайних операцій), при чому блокуються ті операції (особливо послуги), що є постійними для підприємств(блокується 90% від загальної кількості ПН у платника податків).

В петиції пропонується повністю відмінити блокування податкових накладних на час воєнного стану, так як такі умови, створюють підгрунтя переходу бізнесу у "тінь". Після закінчення війни, перемоги України, розробляти нові параметри програми, для виявлення дійсних зловживань.

Також зазначаються проблеми які ускладнюють реєстрацію податкових накладних. Адже сервер ДПС працює тільки в будні, тільки з 8-00 до 18-00, при чому час реєстрації в кращому випадку проходить найменше 4 години. Коли сервер податкової не працює, платникам податків не продовжується термін реєстрації, хоча це відбувається з вини податкової. 

"Потрібно щоб про проблеми з реєстрацією ПН писали на головній сторінці ДПС, а не навпаки, платники податків шукають можливості реєстрації і немає ніяких виправдань для них - результат, штрафи.

Можливо хтось забуває, що бухгалтери України зараз працюють в умовах війни: іноді без світла, іноді без інтернету, в більшості - під час тривог і не в укритті і не в бомбосховищі, ризикуючи життям!", - зазначили автори петиції.

Підписати петицію можна за посилання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ