Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Pfizer та BioNTech розпочали клінічні випробування вакцини проти Omicron

Виробники вакцини Pfizer та BioNTech оголосили про початок тестування вакцини від COVID-19, проти Omicron, на людях.

Про це пише УНН з посиланням на USA Today.

Компанії проведуть три одночасні випробування на дорослих віком від 18 до 55 років, щоб визначити, чи є Omicron-специфічна вакцина більш ефективною, ніж поточні щеплення.

"Це дослідження є частиною нашого науково обґрунтованого підходу до розробки вакцини на основі варіантів, яка забезпечує такий самий рівень захисту від Omicron, як і з більш ранніми варіантами, але з більш тривалим захистом", — повідомив генеральний директор та співзасновник BioNTech.

У першому випробуванні 615 осіб, які отримали дві дози вакини Pfizer-BioNTech не менше 3-6 місяців тому, отримають одне або два щеплення Omicron-специфічної вакцини.

У другому випробуванні, в якому візьмуть участь 600 добровольців, ті, хто отримав три дози щонайменше 3-6 місяців тому, отримають одну дозу поточної вакцини або одну дозу Omicron-специфічної версії.

А у третьому випробуванні 200 учасників, які ніколи не були вакциновані, отримають три дози Omicron-специфічної вакцини.

Початкові випробування вакцини включали близько 40 000 осіб, щоб довести, що щеплення безпечні та ефективні для захисту від симптоматичних та тяжких інфекцій. Тепер випробування повинні тільки показати, що змінені вакцини безпечні і викликають приблизно таку ж імунну відповідь.

"Збереження пильності щодо вірусу вимагає від нас визначення нових підходів для людей, щоб підтримувати високий рівень захисту, і ми вважаємо, що розробка та дослідження вакцин на основі подібних варіантів необхідні в наших зусиллях по досягненню цієї мети", — йдеться у заяві старшого віце-президента Pfizer та голови відділу досліджень та розробок вакцин Кетрін Янсен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ