Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПФУ: легалізація неофіційної зайнятості – запорука захищеного майбутнього

Легалізація неофіційної зайнятості – запорука захищеного майбутнього. Про це зазначили в пресрелізі Пенсійного фонду України.

У непростих умовах воєнного стану одним з пріоритетних напрямків діяльності державних органів і служб є забезпечення соціальної стабільності та вирішення проблем, які перешкоджають реалізації громадянами права на соціальний захист і гідне пенсійне забезпечення. Найгострішою з таких проблем є нелегальна зайнятість і тіньова оплата праці, оскільки саме вона обмежує або цілковито позбавляє людей законних прав на соціальні виплати, справедливу оплату праці та заслужену пенсію в майбутньому. 

Слід зазначити, неофіційно найманим працівникам не надається ні оплачувана відпустка, ні лікарняні виплати, вони позбавлені гарантій на безпечні умови праці та соціальне страхування. Тіньова зайнятість негативно впливає на пенсійне майбутнє громадян, відтак, навіть унеможливлює призначення пенсії. Це відбувається внаслідок браку страхового стажу, адже його зарахування можливе лише за умови сплати роботодавцем єдиного соціального внеску.

Наголошуємо, лише офіційне працевлаштування, прозора виплата заробітної плати та своєчасна й у повному обсязі сплата єдиного соціального внеску здатні забезпечити гарантований державою соціальний захист працівників та формування гідних пенсійних перспектив.

Зверніть увагу! Перевірити свій страховий стаж, сплачені страхові внески і нараховану зарплату можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області вкотре закликає роботодавців до легалізації трудових відносин та сумлінного виконання фінансових зобов'язань зі сплати внесків, що є виявом ділової порядності й відповідальності перед державою і людьми, підтримкою економіки країни й соціальної стабільності у складних умовах воєнного часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ